Wat is

Wat is

Lucky Luggage is een uniek bagagelabel. Een verpakking bestaat uit drie labels. Ieder ter grootte van een creditcard en voorzien van een uniek serienummer & streepjescode.

Eén label voor aan de buitenzijde van de koffer, eén label voor aan de binnenzijde van de koffer en eén label voor in uw portemonnee. Dankzij dit unieke triple-protection-system beschermt u uw bagage op de best mogelijke wijze.

Wanneer uw koffer ergens ter wereld op een luchthaven achterblijft (zie ´De vijf manieren waarop bagage zoekraakt´), verwerken de bagage medewerkers ter plaatse uw Lucky Luggage bagagelabel en ontvangt u automatisch een SMS- en email bericht met daarin de locatie van uw bagage. Automatisch & geheel kosteloos. Uw luchtvaartmaatschappij heeft vervolgens de wettelijke plicht uw bagage zo spoedig mogelijk weer bij u terug te brengen.

Wereldwijd raken er 2.750 stuks bagage per uur kwijt (onderzoek: SITA baggagereport 2014).

Bagage kwijt raken is al jarenlang één van de grootste vakantie ergernissen. Kritische momenten zijn vluchten waarop een verbinding met een ander vliegtuig moet worden gemaakt en de piekmomenten tijdens vakanties en grote evenementen.

De papieren routelabels die tijdens het inchecken door de grond stewardess aan de bagage worden bevestigd raken verwijderd, beschadigen of verliezen hun geldigheidsduur (na drie dagen worden alle streepjes codes op deze labels hergebruikt). Gevolg: Een koffer of tas van wie de eigenaar onbekend is, die eindigt bij de gevonden voorwerpen om in veel gevallen een halfjaar later geveild of vernietigd te worden. Zie ´Waar komt zoekgeraakte bagage terecht?´

Met een het Lucky Luggage bagagelabel kan de rechtmatige eigenaar van de bagage wél achterhaald worden. Wereldwijd, op iedere luchthaven.

(Bezoek de Lucky Luggage website voor verdere informatie)