Waarom zou ik een Lucky Luggage bagagelabel aanschaffen?

Er zijn twee overduidelijke redenen waarom u bij iedere reis een Lucky Luggage bagagelabel aan uw koffer bevestigd dient te hebben:

1 - Veiligheid voor uw thuissituatie (een traditioneel bagagelabel toont uw naam- & adresgegevens aan iedereen. Van bagage kelder medewerkers tot medereizigers. U stelt hen hiermee op de hoogte van uw adres en uw afwezigheid. Kwaadwilligen kunnen op basis hiervan eenvoudigweg besluiten om uw woning te bezoeken.

2 - Wereldwijd raken er ieder uur 3000 stuks bagage kwijt, waarvan een groot deel nooit meer bij de oorspronkelijke eigenaar terecht zal komen. Simpelweg  doordat de eigenaar niet meer te achterhalen valt, vanwege het ontbreken- of beschadigd raken van het routelabel van de luchtvaartmaatschappij of door het verstrijken van de geldigheid van het routelabel (na drie dagen worden alle streepjescodes hergebruikt). Zie ´De vijf manieren waarop bagage zoekraakt´)

Deze koffers blijven achter in de bagagedepots van de luchthavens en worden uiteindelijk geveild op een van de vele bagageveilingen die over de hele wereld plaatsvinden. In Nederland worden de koffers die op de luchthaven Schiphol achterblijven vijf keer per jaar geveild op de ‘Schiphol veiling’ van veilinghuis De Eland in Diemen. Zie voor verdere informatie´Waar komt zoekgeraakte bagage terecht?´

Wanneer u een Lucky Luggage bagagelabel aan uw koffer heeft bevestigd raakt u uw bagage niet kwijt. Overal ter wereld kunnen de verantwoordelijke autoriteiten uw bagagelabel scannen. De locatie gegevens van uw bagage worden vervolgens rechtstreeks (en zonder bijkomende kosten) per SMS en email naar u verstuurd. U geeft deze informatie aan de luchtvaartmaatschappij en zij zorgen er vervolgens voor dat uw bagage weer bij u terecht komt.

Last Updated: 17 dec. 2015 01:50:44